Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Ons oog ziet alles
Ons oog stelt scherp
Ons oog voor u

Zomervakantie is in aantocht! Hebt u al gedacht aan het toestemmingsformulier?

zomerDe zomervakantie is in aantocht!

Koffers gepakt en het toestemmingsformulier voor reizen met uw (klein)kinderen naar het buitenland bij u in uw handbagage?

Als alleenreizende ouder of grootouders met minderjarige kinderen of kleinkinderen tot 18 jaar, moet u toestemming hebben van beide ouders om op reis te kunnen gaan. Om internationale kinderontvoering te voorkomen controleert de Koninklijke Marechaussee dit jaar extra of die toestemming er is. Immers in álle gevallen dat u met uw (klein)kind naar het buitenland op vakantie gaat, is de toestemming van beide ouders vereist, tenzij u alleen met het ouderlijk gezag bent belast. Als alleenreizende ouder of grootouder dient u op verzoek van de Koninklijke Marechaussee aan te tonen dat u de vereiste toestemming van de niet meereizende ouder(s) hebt.

Wenst u problemen te voorkomen, goed voorbereid op reis te gaan en uw vlucht niet te missen? Dan raad ik u aan om vooraf de toestemming van de niet meereizende ouder(s) vast te leggen door middel van het formulier dat u kunt downloaden via deze link. Tevens wordt geadviseerd om extra tijd uit te trekken als alleenreizende ouder bij vertrek vanaf Schiphol. Onder andere vanwege de extra controles die veel tijd kunnen kosten.

Hebt u nog vragen over het toestemmingsvereiste, het gezamenlijk ouderlijk gezag, de weigering voor het verlenen van toestemming of anderszins? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

 Door: mr. S. (Stefanie) van Helvert

De website van Van den Wildenberg & Van Halder Advocaten maakt gebruik van cookies voor het beheer van de Google Analytics statistieken. Hiermee kunnen we steeds beter inspelen op de informatiebehoefte van u als bezoeker. Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies, voor meer informatie kunt u hier klikken. Akkoord