Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Ons oog ziet alles
Ons oog stelt scherp
Ons oog voor u

"Niet leuk maar wel belangrijk"

vechtscheiding"Niet leuk maar wel belangrijk": ons bewust worden van de negatieve en ernstige gevolgen voor kinderen die betrokken raken bij een vechtscheiding

Naar schatting hebben circa 70.000 kinderen per jaar te maken met de praktische, financiële en emotionele gevolgen van een scheiding. In 15 tot 20% (!) van de gevallen worden ouders het niet eens op een of meer deelgebieden en dreigt een complexe conflictscheiding. Op 10 oktober 2016 is daarom het rapport “visiedocument Rechtspraak (echt)scheiding ouders met kinderen” verschenen. Dit document is opgesteld vanwege het feit dat ook de Rechtspraak in de dagelijkse praktijk ervan is doordrongen dat de problematiek rondom kinderen van gescheiden ouders die op een verkeerde manier (lees: vechtscheidingen) uit elkaar gaan, groot en complex worden. Inmiddels is het immers algemeen bekend dat een langdurige en heftige strijd tussen ouders op korte en lange termijn grote gevolgen heeft voor kinderen waaronder een lager opleidingsniveau, lagere verdiensten, minder welbevinden, meer moeite met het aangaan en behouden van eigen relaties. Het aantal vechtscheidingen moet dus snel worden teruggedrongen. Wat mij betreft is onder andere voorlichting aan kinderen en het bespreekbaar maken van het onderwerp scheiden een belangrijk speerpunt om de ernstige gevolgen van (vecht)scheidingen te verminderen. Al neemt dit mijns inziens de verantwoordelijkheid hiervoor bij de ouders zelf niet weg en is ook hierin een taak gelegen aan ons als advocaten om een echtscheiding goed te begeleiden. Een eerste stap is kennisoverdracht en bewustwording en Klokhuis geeft daartoe een goed voorbeeld. Vanavond is de eerste uitzending van een vierdelige serie over scheiden, speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassen heel interessant. We kennen immers toch allemaal wel iemand die in een scheiding ligt?

Allemaal kijken dus! Donderdag 19 januari, donderdag 26 januari, donderdag 2 februari en donderdag 9 februari op de Publieke Omroep.

BRON: www.rechtspraak.nl (Visiedocument Rechtspraak (echt)scheiding ouders met kinderen d.d. 10 oktober 2016 en www.hetklokhuis.nl.

Door: mr. S. (Stefanie) van Helvert

De website van Van den Wildenberg & Van Halder Advocaten maakt gebruik van cookies voor het beheer van de Google Analytics statistieken. Hiermee kunnen we steeds beter inspelen op de informatiebehoefte van u als bezoeker. Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies, voor meer informatie kunt u hier klikken. Akkoord