Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Ons oog ziet alles
Ons oog stelt scherp
Ons oog voor u

De Burenrechter

weegschaalDe rechtspraak staat niet stil en is volop in beweging. De rechtspraak wordt gemoderniseerd en gedigitaliseerd.

Om burengeschillen in een zo vroeg mogelijk stadium en zonder al te veel drempels aan een rechter voor te leggen is er een speciale rechter in het leven geroepen die bemiddelt en uitspraak doet in conflicten tussen buren. Er is sprake van een pilot. Het gaat om de rechtbanken Midden-Nederland (omgeving Utrecht) en Oost-Brabant (omgeving Eindhoven/’s-Hertogenbosch).

De burenrechter komt altijd ter plaatse kijken wat het probleem is en probeert buren via een gesprek zelf een oplossing te laten vinden. Het is niet mogelijk dat buren zelf de zaak ter bemiddeling aan de burenrechter voorleggen. Het inschakelen van de burenrechter geschiedt door een instantie, zoals een woningbouwvereniging. Als die door buurtbemiddeling niet verder komt, kan zij het geschil aan de burenrechter voorleggen. Beide buren moeten het ermee eens zijn dat hun geschil via de burenrechter wordt beslecht. De uitspraak die de burenrechter doet indien de bemiddeling door de rechter ook niet tot een oplossing leidt is voor beide partijen bindend en er is geen hoger beroep mogelijk.

Auteur: de heer mr. P.A.C. van Buul. Heeft u nog vragen over dit onderwerp neemt u dan gerust contact met hem op. Hij helpt u graag verder.

De website van Van den Wildenberg & Van Halder Advocaten maakt gebruik van cookies voor het beheer van de Google Analytics statistieken. Hiermee kunnen we steeds beter inspelen op de informatiebehoefte van u als bezoeker. Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies, voor meer informatie kunt u hier klikken. Akkoord